Elfelejtett jelszavak

Router PPPoE password

Sok esetben előfordult, hogy elfelejtettem a jelszavamat, vagy az éppen aktuális ügyfél sem tudta a sajátját. A pppoe internetes kapcsolathoz, pedig kell a usernév és a hozzátartozó password. Ilyenkor jönnek a telefonálgatások a szolgáltató felé, de sok esetben már este nincs ügyfélszolgálat. Éppen router-t cserélnél, mert mondjuk tönkre ment a régi.

Ubuntu 12.10 elfelejtett jelszó...

A Windows 7 elfelejtett jelszó megoldásáról már írtam, de én a gépemen Ubuntu operációs rendszert használok. Meg kell jegyeznem soha nem felejtettem még el az Ubuntu rendszerem jelszavát, (sima desktop környezet laptopon) talán mert ezt használom többnyire. De ha még sem tudnánk belépni van egy könnyű megoldás, néhány parancssor és billenytűkombináció használatával.

Ubuntu 12.10 elfelejtett jelszó...megoldva Ubuntu 12.10 elfelejtett jelszó...megoldva

Windows 7 elfelejtett jelszó...

Egyik napos reggelen bementem a munkahelyemre és a bekapcsolva hagyott gépemet újraindítottam. Mikor betöltött a rendszer meglepődve láttam, hogy jelszót kér a belépéshez. Természetesen én adtam a jelszót még azért, hogy  RDP protokollon tudjak kommunikálni a géppel. Teljesen kiment a fejemből a jelszó, emlékeztetőt nem adtam meg, hát gratulálok magamnak. Jöttek a tippek, hogy telepítsem újra, na persze azért ennyi felesleges munkát nem generálok magamnak. Csináltam egy leírást hogyan old meg, ha te is akkora láma vagy mint én.