ConCorde 5005 NFC - teszt

ConCorde 5005 NFC - DUAL SIM (Standby)

Concorde 5005 NFC

Készülékünk rövid adatai:

Kijelző: 5”, IPS multi-touch kapacitív (Arc touchscreen)
Felbontás: 1280*720 pixel
Processzor: MTK6582 (max.) 1.3GHz Quad-Core, Mali-400MP@500MHz
Operációs rendszer: Android™ 4.2.2 (Android Play támogatással)
Rendszer memória (RAM): 1GB DDR3
Belső memória (ROM): 16GB
Külső memória: Micro SDHC kártyával bővíthető 32GB-ig
WiFi 802.11 b/g/n - Bluetooth 4.0  - Beépített 3G  - GPS
USB kapcsolat: USB 2.0 OTG
TV kimenet: Miracast támogatás
Első kamera: 8 MPixel
Hátsó kamera: 18 MPixel (villanófénnyel)
Érzékelők: Fényérzékelő, G szenzor, közelség érzékelő, digitális iránytű, LED értesítő
Akkumlátor: 3.7V , 1830 mAh
Méret: 142,5 x 70,8 x 8,5mm
Súly: 125g
DUAL SIM (Standby) - kártyafüggetlen
NFC
FM rádió

Csomag tartalma:

 

Ára jelenleg: Bruttó 60.000Ft körül mozog!

Garancia: 1 év

Készülék a gyártó oldalán: ConCorde 5005 NFC

Specifikáció a gyártó oldalán: ConCorde 5005 NFC

Android JB:

A ConCorde 5005 NFC Android Jelly Bean 4.2.2 operációs rendszerrel érkezett.
Mielőtt hozzánk került, olvastam róla hideget-meleget, ezért is voltam rá nagyon kíváncsi, hogy valójában mit is tud ez a telefon, hiszen a paraméterei alapján jó vásárnak tűnik.
Az android rendszerünk 4.2.2 JB, teljes mértékben hozza a szokásos google szolgáltatásokat, alkalmazásokat, gördülékenyen használható. Néha egy-egy akadás észrevehető használat közben, de ez elenyésző. A mindennapi használatot nem befolyásolja. Sok információ kering róla, hogy csak az új telenoros sim-eket kezeli, ami valójában igaz is. A rendszernek vannak még "gyerekbetegségei", de bízom benne, hogy ezeket is megoldja majd a ConCorde. Már jött ki pár szoftver update, persze valami jó lett, van ami meg elromlott. De ezek ellenére használható a telefon, legalább is számomra.

Amiről jó ha tudunk:

Jelenleg nekem a ConCorde_Smartphone_5005_NFC_v.1.0.6 szoftver verzió van fent.A Beállításokon belül, ha a Dátum és idő funkcióra nyomunk, akkor kapunk egy "A Beállítások alkalmazás sajnos leállt." hibaüzenetet. Lentebb részletezem, hogy miért van ez. Nem kell megijednünk, nem rossz a telefon!

Jelenleg egy telenor sim van a micro sim fogalaltban, és egy vodafone sim a normál sim foglalatban. A vodafone sim-ről használom a mobilnetet, a telenor sim csak hívásokat intéz. Ennek a beállítása kicsit megkavart először, de most már tiszta a dolog. Ez is egy szoftveres "bug" lehet. Mikor mind a két sim benne volt a telefonban nem tudtam APN beállításokat módosítani, egyszerűen nem engedte az android. Mindig visszadobott az APN-re, nem hozta elő a beállításait. Mivel folymatosan tesztelem a telefont, és több factory-reset is megtörtént, az APN hibajelenség eltűnt. Most minden további nélkül tudok APN-t állítani úgy, hogy bent van mind a két kártya. De azért leírom, hogy oldódott meg, mert előfordulhat nálatok is.

APN Megoldás:

Telefon kikapcs. - telenor sim kivesz - a vodafone sim-et benne hagytam.

Telefon bekapcs. - APN beállítások - most már lehet állítani az APN-t, és fel is konfiguráltam a vodafone előfizetésnek megfelelően!

Telefon kikapcs. - telenor sim vissza - most már megy a vodafone mobilinternet, ha bekapcsolom! (és a telenoros sim-en is elérnek)

WIFI: (időszinkron)

A wifi jel észrevehetően gyenge az állapot jelzés szerint, de nekem még nem volt net gyorsasági problémám wifin keresztül (szóval jónak tűnik).

Sajnos pár factory-reset után ugyan jó az APN beállításának lehetősége, de hiába csatlakozom a Wifi-re, vagy a mobilnetre nem szinkronizálja az időt, és nem tudok google fiókot beállítani. Kivéve, ha kiveszem a telenoros sim-et a készülékből.

Időszinkron megoldás:

Telefon kikapcs. - telenor sim kivesz - a vodafone sim-et benne hagytam.

Telefon bekapcs. - Időszinkron elindul - Google fiók felvétele most már megy!

Telefon kikapcs. - telenor sim vissza - most már megy az időszinkron!

Valami "bug" még mindig van a telenoros sim esetén... (nem baj, várom a szoftver update-et - Kit Kat)

GPS:

A GPS nehezen talált műholdat, és a pozíciót is eléggé tévesen közölte! Most már tökéletesen megy, és gyorsan talál jelet is! Megcsináltam mind a két verziót a leírtak alapján, és az alkalmazást is telepítettem.

GPS pozícionálás, műhold elérésének megoldása:

forrás: A hozzászólásoknál! (2014/06/08)

Első használatba vételkor javasolt az alábbi beállítások végrehajtása:     Beállítások / Helyhozzáférés    Hozzáférés saját pozícióhoz , Hely WIFI és mobilhálózat alapján   legyen pipa!    „GPS műholdak”  legyen bekapcsolva.    Erre a menüpontra bökve bejön egy almenü:    Először eszközünk menüjéből kapcsoljuk ki:  GPS EPO segítség, A‐GPS menüpontokat (értelemszerűen sehol sem lehet mellete  pipa)    Telefon kikapcsolás majd bekapcsolás vagyis eszköz újraindulás után,  a  Helymeghatározó szolgáltatásnál pipáljuk be a GPS‐t.    Engedélyezzük a a GPS EPO‐t. Majd itt az EPO beállításokban frissítsük ezt (Wi‐Fi,  vagy 3G kapcsolat kell hozzá), Engedélyezzük az A‐GPS‐t    Ennek megtörténtéről az EPO fájlinfókban a letöltési időnél látunk visszajelzést (friss  dátum)    A tárcsázó menüben üssük be az alábbi kódsort:    * # * # 3 6 4 6 6 3 3 # * # *    Az utolsó csillag leütésével azonnal belépünk a készülék szerviz/kontroll menüjébe.    Keressük meg az YGPS‐t menüt (a menüben oldalra lapozva) és indítsuk el. Ebben a  menüben  keressük meg \"Information \" és itt törölni kell az A‐GPS adatokat:    \"AgPS‐restart\"  valamint  \"cold\" start.    Szabad ég alatt ezután végre beindul a megfelelő gps jelkeresés. Megjelennek a  műholdak, egyelőre piros pontokként.  Műholdakkal szinkronizálás alatt a piros  pontok zöldre váltanak és van is GPS jel.

De erre egy alkalmazást is találunk a Google play-en!

link: MT GPS EPO Fix

 

Az Androidunkat kicsit tuningolták ikonokkal, de számottevő változtatást nem eszközölt a gyártó.

Nem kapunk sok extra dolgot, a gyári androidon kívül.

Íme pár alkalmazás, amit találtunk előtelepítve:

Book&Walk - Compass - ConCorde Magazinok - Movie Studio - Steady Compass - TáblaTankönyv - FlashLight

A többi a szokásos Google applikáció... Valójában olvasgatni valókat kapunk, meg iránytű alkalmazásokat.

Összességében én elégedett vagyok a rendszer működésével.

Információink szerint az alábbi ConCorde készülékekre várható Kit Kat Rom frissítés: 5000, 5700, 6500, 5005.

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Concorde 5005 NFC

Beállítások az androidon belül:

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Telefonon jelenlegi szoftver verzió:

Concorde 5005 NFC

Belső tárhely:

Gyárilag 13.27GB elérhető, a 16GB-ból.

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Dátum és Idő beállításánál hibaüzenet:

Ez a hibaüzenet a Telenor Sim kezelése miatt van. Egyelőre így oldotta meg a Concorde, hogy a Telenor kártyával rendelkező ügyfeleknél külön időrések legyenek a voice és data elérésre.

Mert ugye sok helyen szó volt róla, hogy a Telenoros sim-eket nem kezeli a telefon.

bővebb info: http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=445.msg23432#msg23432

Concorde 5005 NFC

Külső és használat:

Sokan külseje miatt figyeltek fel a ConCorde 5005 NFC-re, többek közt én is! Az 5 colos - 1280x720 pixel - IPS kijelzővel szerelt mobil, 1GB memóriával, MT6582 négymagos 1.3Ghz órajelű CPU-val, Mali-400MP GPU-val, 16GB belső tárhellyel van szerelve. Sőt kapunk NFC-t, Miracast (vezeték nélküli kijelző) támogatást! Ezt még megfűszerezte a gyártó az OGS technológiával, melynek köszönhetően egy nagyon vékony, és könnyű "miniszámítógépet" kapunk. Súlya akkumulátorral együtt 125g, szóval hihetetlenül könnyű lett, nem is érzem mikor a zsebemben van.

Telefonunk teljesítménye a mindennapi használatra tökéletesen elég! Van jó sok tárhelyünk, netezésre az 5 colos IPS kijelző tökéletes élményt nyújt, a maga 1280x720-as felbontásával. A MediaTek Soc. (MT6582), Mali-400MP, 1GB memória pedig gondoskodik a gyorsaságról. Nem a legújabb hardverek vannak benne(GPU), de ez az együttes szépen meghajtja eszközünket.

A forma, a design is nagyon rendben van. Nem vágja a kezem sehol, fogása kényelmes a műanyag háznak (puha műanyag tapintás, bársonyos érzés).
A ki-/bekapcsológomb a balodalon kapott helyet, a hangerőszabályzó, pedig a jobb oldalon. Kényelmesen elérhetőek a hardveres funkció gombok.

Le a kalappal... Az android funkció gombjai is jól el vannak helyezve, a kijelző alján.
Egy szépség hibája azért van, ha az akkumulátort behelyezzük, akkor a hátlap alul nem illeszkedik rendesen sajnos, meg egy kicsit, ha megnyomogatom ennél a résznél recseg a hátlap. De hangsúlyozom én ezt mindennapi használat során nem vettem észre, meg nem is zavart.

Akkumulátorunk 3.7V, 1830 mAh-es, sokan feltették a kérdést, hogy ez nem kevés? Szerintem nem, mivel már MT6582-es energiatakarékosabb chipkészletet kapunk. Nem merül gyorsan, de ugye ez több tényezős dolog. Mit futtatunk a háttérben, mennyi alkalmazást használunk egyidejűleg, kamera használat, villanófény, folymatos GPS kapcsolat. Tapasztalataim szerint semmivel sem érünk el kisebb üzemidőt, mint más telefonok esetében. Nálam, ha nem nyomkodtam, csak szinkronizálta a leveleim, fényképeztem párat, videóztam, telefonálgattam, akkor a másfél napot lazán kibírta. Persze játék során legyen nálad töltő, meg a GPS használat is szépen meríti. Az első töltés után hirtelen leesett 68%-ra, de pár teljes merítés és feltöltés megoldja ezt a gondot.

Az FM rádió jól működik, habár amikor rádiózás közben elkezdem nyomkodni a telefont akkor volt, hogy csatornát váltott, vagy elhalgatott egy-egy pillanatra. A fülhallgató minősége az "átlagos" kínai minőséget nyújtja számunkra. De ha nem vagyunk vele elégedettek, szerezzünk be egy másikat (nem gyárit). Ez majdnem minden hasonló készülék esetében így van, szóval ez nem egyedi probléma!

A telefonbeszélgetések tiszták, a kihangosítás sem a legroszabb, mondhatni átlagos (LED értesítőfényünk is van! - számomra ez fontos).

Összességében elégedett vagyok a használattal is!

Kamera:

A kamerák minősége meglepően jó, megfelelő fényviszonyok között. Kicsit árnyékosabb területen hajlandó nagyon sötét képeket csinálni. A villanófény nem a legjobb minőséget prezentálja, kicsit gyengére sikerült. Videókat szépen rögzít, itt se a legjobb minőséggel számoljunk, de tűrhető kategória! Nem rossz!

A képek, és a videók default beállításon készültek!

Előlapi: 8MPixel

Concorde 5005 NFC

Hátlapi: 18MPixel

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Videó felvétel:

 

Értékelés:

Külső: 8/10 fröccs

Belső: 8/10 fröccs

Általános használhatóság: 6/10 fröccs (telenor, szoftveres problémák)

Támogatottság, garancia: 9/10 fröccs

Ár/érték arány: 8/10 fröccs

Összegezve:  8 fröccs

A tesztkészüléket köszönjük szépen a JVGTech Informatikai Kft. -nek!

Videók:

 

 

 

 

 

 

Tesztek:

Antutu benchmark:

Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC   Concorde 5005 NFC

Quadrant Benchmark:

Concorde 5005 NFC

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


Hozzászólások

mricsi94 képe

Szia. Meg szeretném kérdezni, hogy a telenoros sim-et még mindig nem fogadja el ? 
Illetve, hogy megéri-e ezt a készüléket választani. 
Előre is köszönöm.
Üdv: Rich

admin képe

Kedves mricsi94! Az új Telenoros sim-eket már kezeli a telefon, ezt láthatod fentebb a videókban is! Telenoros sim-mel volt tesztelve, és jelenleg azzal is van használva, meg egy Vodafone-os sim-mel. A cikkben is írtam, hogy sajnos még vannak "gyerekbetegségei", hogy ez kinek mennyire lehet zavaró azt nem tudom. Mert ugye nekem ott volt az APN, aztán meg a WIFI időszinkron, meg a GPS probléma, de ezek megoldhatóak. Jelenleg minden feltöltés után az első megnyitott ablak képernyője bezárás után kicsit ott marad a háttérben (mint egy szellemkép), ezt egy restart orvosolja. De ez nem állandó jelleggel fordul elő, csak néha töltés után. Ezektől eltekintve teljesen jól használható a telefon, gyors, lehet vele játszani, szórakozni, netezni. Egyelőre azt mondanám, ha én most gondolkodnék a ConCorde 5005 NFC vételén, így a tesztelés alapján, még megvárnám a Kit Kat rom frissítést, és a tapasztalatokat. Amúgy árban megéri! Üdv, Tomi

admin képe

Most kaptam az infót, hogy elméletileg ezeket a "bug"-okat javították már frissítéssel!

info: http://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=445.msg23659#msg23659

Üröm az örömben, csak annyi, hogy frissítéshez be kell vinni a telefont a központi szervizbe. Szóval a Wireless Update funkciót nem tudod használni, meg egyelőre letölteni se lehet a frissítéseket, sehonnan. Majd ha lesz rá időm benézek a ConCorde központi szevizébe. A frissítést természetesen ingyenesen végzik el.

mricsi94 képe

Akkor mikor érdemes telefont venni ? :D Augusztus környékén remélhetőleg már minden ki lesz javítva ? :D Akkora tervezem körülbelül. 
Nagyon szépen köszönöm az információkat. 

admin képe

Kedves mricsi94!

Végül is bármikor megveheted a telefont, de ha Telenoros vagy, lehetnek szoftveres problémák. Lehet találkozni fogsz velük, az is lehet, hogy nem.

Azért leírom, hogy van még 2 update a telefonra, amit csak a Központi szervizben hajlandóak megcsinálni!

frissítés telenor bug "ellen" és ebből van kétféle verzió is a 3v3 64k és 3v3 128k telenor kártyásoknak   (CC build 1.0.6) - jelenleg ez van a cikkben szereplő telefonon, a fent említett jelenségekkel
frissítés  - apróbb finomítások  és elviekben a májusi szállítmányban már mindegyik készüléken ez van   (CC build 1.0.7) - ez lesz a tiéden, ha augusztusban veszed, elméletileg a fent említett problémák is megszűnnek
frissítés - a nem telenor előfizetőknek a dátum&idő menü feloldás - és ezt teszik most fel a szervizben is és ennek a CC build verziószáma az 1.0.8 - és ez

Elméletileg ugye érkezik majd Kit Kat rom frissítés, de valószínűleg azt is majd a Központi szervizben teszik fel, ha beviszed a telefont, habár jó lenne, ha nem így lenne!

Választás előtt, ezt még érdemes elolvasni!

link: ConCorde 5005 NFC

Ebből annyit szűrtem le, hogy a szerviz nincs a helyzet magaslatán...

Valójában ez abból adódik, hogy a gyártó nem igazán tünteti fel a frissítési információkat, javításokat a hétköznapi vásárlók felé, mondjuk ezeket az infókat feltüntethetné a ConCorde 5005 NFC készülék adatlapján.

Üdv, Tomi

mricsi94 képe

Hát ez a link amit küldtél... Kicsit durva :) Ha ennyire szar lenne a dolog akkor hogy-hogy nem ment még csődbe ez a cég ? 
De ezek után inkább mégse veszek ilyen telefont. Hiába néz ki nagyon jól... ha 1 kalap sz*r.
Köszönöm a felvilágosítást, igazán hálás vagyok érte. :)

admin képe

Megjártam a ConCorde központi szervizét!

A jelenség azzal kezdődött, hogy csíkok jelentek meg a kijelzőn, mintha beégések lettek volna. Bevittem a szervízbe, ami csak reggel 8:00 - 16:30-ig tart nyitva, persze pénteken 8:00 - 14:30-ig. Pont munkaidő, fasza...

Közölték velem, hogy átveszik a telefont, és majd értesítenek, persze cseretelefont nem adnak, szóval 2 sim-ből egy kilőve! 2 hetet vártam a készülékre, ami még mondhatni normális eset, de már tűkön ülve vártam, hogy megint tudjam rendesen használni a telefont.
Mikor bementem érte megkértem a szervizest, hogy tegyék már fel rá a szoftverfrissítést, mert akkor nem kell többet jönnöm, mert az 1.0.6-os szoftverben hiába van wireless update funkció, csak központilag lehet frissíteni. Gondoltam legalább megoldódnak a gondjaim! /APN, Időszinkron, GPS/ - én kis naív.

Meglepően vettem észre, hogy a legfrisebb szoftvert kaptam, ami 1.0.7 (!!!???)
Többször beszéltem a CC-vel, és azt mondták, hogy a legfrissebb update 1.0.8, amiben nekem nem lesz dátum&menü feloldás, mivel telenoros kártyám is van. De a szervíz közölte, hogy jelenleg ez a legfrissebb szoftver, és mindenkinek ezt teszik fel. Csak meglepődtem, mert eddig nem ezt mondták, de sebaj gondoltam ez is jó lesz.

Meglepetések:

Hazaértem, és elkezdtem belakni a telefont. Mondanom sem kell, több factory reset után sem keltek életre normálisan a funkciók!

- Az APN hibajelenség előjött

- Az időszinkron nem jött elő, de érdekes, hogy a dátum&menü fel lett oldva /közölték, hogy ez normális/

- Alkalmazások eltávolítása /mint az 1.0.6-os szoftvernél, csak itt az alkalmazások eltávolításánál, a Beállítások alkalmazás hibával leáll üzenet folymatosan/ - valamit benéztek

- Random jelleggel, hiába nincs elnémítva, nem hallom, hogy hívnak

- Random jelleggel fel-felvillan a kijelző, de semmi esemény

- Random jelleggel újraindul

- Google fiókok szinkronizálási beállításai /beállítom, hogy ne szinkronizálja a Google+ fotókat, alkalmazásokat, rá 5 percre már megint bent a pipa és szinkronizál/

- Képernyő alvási ideje /default érték 15 másodperc, átállítom, majd kicsit később veszem észre, hogy folyamatosan visszaáll 15 másodpercre/

- GPS /no komment/

- Vodafone sim kártya folyamatos eldobálása /naponta töbsször is, mintha nem lenne benne/

- Videofelvétel /sistergő, zajos hang - minősíthetetlen/

- A kijelző úgy néz ki jó lett!

Mivel a telefon használhatatlan volt, megint ki kellett vennem egy szabadnapot a munkahelyemen! Bementem, ahol elmondtam a problémáim, közölték, hogy átveszik a telefont. Mondtam, hogy adjanak egy másikat, vagy a pénzem. Hoztak egy másik készüléket ugyan azzal a szoftver verzióval, hasonló jelenségekkel. Kérdeztem, hogy visszakaphatom a régi szoftvert, erre a válasz az volt, hogy másfél hét múlva lesz a szoftveres kolléga.

Hazajöttem, mivel nem először van Androidos telefon a kezemben, azért tudtam, hogy kell egy mentés az 1.0.6-os szoftverről.

Visszatettem, és láss csodát, minden a régi!

A legnagyobb baj az volt, hogy amikor kérdeztem egyszer - rendesek voltak.

Kérdeztem másodjára - elkezdtek bunkózni.

Felemeltem a hangom - elkezdtek velem foglalkozni.

A technikai support a fórumra irányított, hogy ott vannak a megoldások. A fórum a szervízbe irányított, hogy ott lesz a megoldás!

A szervíz azt mondta, nem tudja mit írnak a fórumon, ők szerviz. A fórumon azt írják, ők nem tudják mi van a szervízben, ők fórum.
Akkor a technikai support, miért is irányít a fórumra, miért megy a linkelgetés a problémákról?

Egyértelmű választ mindenki adott, csak éppen mindenki mást mond! Egy kis kommunikáció nem ártana a CC-nél!

Következtetés:

A szoftver update-től ne várjatok semmit! Akinek bejött az csak örüljön!

Még egyszer CC terméket fogok-e venni???........soha /ingyen talán elfogadom/

De bízom benne, hogy még tesztelhetek!

XperiMent képe

És az legalább kiderült, hogy a csíkok mitől voltak? Nálam egyszer járt egy csíkozós tablet, noname cucc, szétkaptam, és kicsit el volt égve a TFT kijelző szalagkábele. Külföldön vették, meg amúgy is már vagy másfél éves volt, szóval sokat nem lehetett tenni. Amúgy így nézett ki:
Elégett szalagkábel

admin képe

Szia! A munkalapon annyi áll, hogy LCD csere. Amikor visszakaptam a ház eleje teljesen új volt. A videókban meg is említem, hogy a hátlap a jobb oldalán nem illeszkedik rendesen, de most már teljesen jól illeszkedik, mióta kicserélték. A bekapcsoló gomb, meg a hangerőszabályzó gombok is lötyögtek picit, mióta visszakaptam nem lötyögnek. Valami összeszerelési gond lehetett a réginél. Üdv, Tomi

admin képe

Szia! A MyAudio Blade - ConCorde 5005 NFC - iNew v3 szinte "egykutyák"! Egy két dolog különbözik bennük, de a hibajelenségek ugyan úgy előfordulnak, előfordulhatnak mind a három készülék esetében. Üdv, Tomi

MONCSA képe

Szia!
Megszeretném kérdezni, hogy a gyári tok bevan csukva a bejövő hívásokat nem tudom fogadni az ott látható ikonokkal. Kell-e külön valamit beállítanom és ha igen akkor hol, 
Válaszod előre is köszönöm

admin képe

Nem tudom, hogy mi lehet az oka, de már lassan 2 hete nem tudom használni. Első jelenség az volt, hogy elszállt a 20-as kártyám. Néha bejött egy sms róla, tudtam néha hívni, de az is állandó jelleggel megszakadt. Felismeri a telenoros SIM-et, de használhatatlan. Most egy napja már a 70-es SIM kezd behalni. Igaz, romolgattam, de teljesen jól ment eddig. Most gyári rom van rajta, de telefonálni már nem tudok se a 20-as, se a 70-es kártyámmal. Talán, ha lesz időm beugrok vele a szervizbe, lehet kap egy KitKat-ot és megint pörögni fog, de most nagyon kételkedem abban, hogy ez szoftveres "bug" lenne. Majd kiderül...

admin képe

Vicc! Megjártam a ConCorde szervizét, hogy felfrissítsem a telefonom Kit Kat operációs rendszerre JB-ről. Azért leírom, hogy amikor a teszt készült az volt az információ, hogy nyugodjon meg mindenki lesz Kit Kat frissítés és ott már minden megoldódik. Sőtt lesz wireless update - OTA frissítési funkció 1.0.7-es verziótól.
Sajnos wireless update - OTA szerver nem lett, de Kit Kat sem. Azért ez durva, illetve ez csak félig igaz! Mert csak olyan készülékre tesznek fel Kit Kat-ot, amit már alapból úgy vettél! (ennek aztán van értelme) Igen, ezt nehéz felfogni, de igaz! Szóval hiába sétáltam be a szervizbe, csak az 1.0.7-es JB rendszert égették rá ismételten, nekem Kit Kat nincs, mert így vettem. Lehet az LCD panel eltérés miatt, vagy más okokból, de nem kapok gyári Kit Kat-ot. Ismételten egy érhetetlen gányolás. Nincs több hozzáfűzni valóm...

malenko képe

nekem is és páromnak is ez a telefon van már meg 3 éve. nagyonnagyon meg vagyunk vele elégedve. akksit vettem hozzá nagyobbat, ugyanis már köztudott hogy az inew v3 telefon kivül belül ugyanaz mindene miliméter pontossággal, csak a programja más.
párom nem nagyon ért a telefon beállítgatásokhoz és szereti ha sokminden megy rajta egyszerre(időjárás, security, hipiszupi képszerkesztő, hírek és még sorolhatnám... 3 év alatt elért oda az ő telefonja hogy problémázott a töltés és a hangszórója volt kicsit halkabb. az ő telefonja a sok kacat miatt amit használt mindig mutatott neki néhány furcsa megmozdulást. pl azzal a gyári mágneses tokkal használva a telefon képernyője mindig ki-be kapcsolgat.megoldás:dobd el azt a vacak tokot.
nekem soha semmi problémám nem volt a telefonnal.vettem hozzá másik tokot, üvegfoliát, nagyobb akksit. egy töltéssel ha alig használom(tehát nem játszok rajta) max telefonálgatok akkor is bírja 3 napig. tökéletesen működik rajta minden!!!SZÓ SZERINT MINDEN!!! ami talán egy picit zavaró hogy lassan zoomolja be a fotózásnál a képet, de szerintem árnyékos helyen sem csinál sötét képet, csak be kell állítani hozzá a megfelelőre.csak koromfeketeségben használok hozzá vakut egyébként azt is mindig kikapcsolom. komoly játékot futtatok rajta és mobilnettel akkor kell vigyáznom hogy töltőn legyen nehogy hirtelen lemerüljön. sosem kellett még resetelnem. amugy az enyémen még az 1.0.1 verzió van.jah és telenoros a kártyám semmi baja nincs. igo meg lett szerkesztve és azt a gpst használom rajta, mondanom sem kell tökéletes hozzá.
párom telojához vettünk egy másikat, aminek a képernyője volt csak törött.átraktuk a hangszorót és hogy a töltés miatt ne kelljen szoftvert frissiteni kompletten átraktuk az alaplapot is. kiderült, hogy az uj alaplapon inew v3 program van rajta.be is ütött a krach ugyanis azzal aztán a világon minden probléma előjött. délután beleraktuk a telenor simet este még hívtunk rajta, reggel már se arról telefonálni se azt hívni nem lehetett. se kikapcs, se gyári visszaállítás nem segített csak a factory=szívás.hiába keresem neten nincs a concorde szoftvere fent, így ha egyszer eljutok a 11.kerületbe akkor fogom mindkettő alaplapot és beviszem a concorde szervízbe frissítsenek rajta ők.
amíg meg nem jött párom új telója(mert addig kell valami) addig az én telómba használtuk mindkét kártyát. ez is teljesen jól működött. imádom az én concordeomat!
amúgy most párom új telója egy hyundai cyrus q554o ami hasonlóan szuper adatokkal rendelkezik, 5.5" kijelzővel, tehát ez icipicit nagyobb. annyi hogy most ez is annyira névtelen, hogy nem találok hozzá üvegfóliát se meg tokot se. :(
de a concorde 5005 nfc szuper teló ajánlani tudom!!! *****

Új hozzászólás