DOOGEE X5 Pro TWRP + root hivatalos Marshmallow esetén

Fórum: 

Mielőtt nekiálltok a a műveletnek, olvassátok el végig a cikket, és természtesen jöjjön a szokásos figyelmeztetés: a műveleteket csak saját felelősségre végezzétek, a garanciát elveszthetitek, és a készülékből is téglát csinálhattok! A készülék legyen feltöltve! A műveteleteket a megadott sorrendben végezétek, különben vagy a recovery nem lesz elérhető, vagy a telefon nem fog elindulni!

A TWRP-t és a SuperSU-t a nedrom.com-ról lehet letölteni regisztrált felhasználóként az alábbi linkről:
http://www.needrom.com/download/twrp-recovery/

Ha valakinek nincs regisztrációja, az alábbi linkről is letöltheti a szükséges állományokat:
https://data.hu/dir/8nwb9e0awy418094

 1. A SuperSU.zip-et másoljátok fel a telefonra, és kapcsoljátok ki a telefont
 2. Indítsátok el a FlashTool-t, majd a kitömörített TWRP_DG_X5Pro.rar fáljból tallózzátok be a MT6735M_Android_scatter.txt-t, a Download-Agent MTK_AllInOne_DA.bin legyen, a recovery és a logo előtt legyen pipa (alapértelmezetten ki is lesznek választva)

   
 3. Kattintsatok a Download gombra, majd a telefont kikapcsolt állapotban kössétek a számítógépre. A flashelés néhány másodperc alatt lezajlik, a zöld pipa megjelenése után húzzátok le a telefont a számítógépről.
 4. Még ne kapcsoljátok be a telefont, sima bekapcsolás helyett az első indításkor azonnal be kell lépni a recoverybe, és fel kell telepíteni a SuperSU-t, ellenkező esetben nem fog működni a TWRP.
 5. A recovery-be jutás folyamata: nyomjátok meg egyszerre a hangerő fel és a power gombot, majd várjátok meg, amíg elindul a készülék. Hangerő fel a léptetés, hangerő le pedig a választó gomb, válassztátok ki a recovery opciót, és el fog indulni a TWRP. Első alkalommal engedélyt fog kérni a rendszer módosítására, ezt a csúszka jobbra húzásával adhatjátok meg.
 6. Az Install menüpontban tallózzátok be az előzőleg letöltött Super_SU.zip-et, majd telepítsétek fel!
 7. A telefon újraindítása első alkalommal lassabb lehet a szokásosnál, ne szakítsátok meg az indítási folyamatot!
   

Ha első indításkor nem tudtok belépni a recovery-be, akkor a következő próbálkozásnál a TWRP helyett már csak egy fekvő android figura és egy piros felkiáltójel fog fogadni, ebben az esetben kezdjétek újra a műveleteket a 2. ponttól!
Ha sikerül belépnetek a recovery-be, de nem teszitek fel a SuperSU-t, akkor reboot után nem fog indulni a telefon, hanem megáll a DOOGEE logónál (legalábbis én a tesztelés során így is jártam), ebben az esetben flasheljétek újra az eredeti ROM-ból a recovery és a system partíciót!

 

 

Szerző

XperiMent képe
XperiMent

Xperiment, azaz kísérlet - szeretek tesztelni, kísérletezeni, szétszerelni majd jó esetben összerakni is :)
17 éve dolgozom informatikusként, de már 29 éve foglalkozom számítástechnikával. Minden érdekel, legyen az Linux, Windows, Mac, mobiltelefon, tablet. Megpróbálok minél többet kihozni az általam használt hardverekből és szoftverekből, tapasztalataimat szívesen megosztom másokkal.
Gépelni a közel 30 év alatt sem tudtam normálisan megtanulni, szóval előre is elnézést az elütésekért!

XperiMent képe

Nem biztos, hogy ez X5 Pro specifikus, de mivel ezt használom, ide írom.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban jelennek meg reklámok a telefonomon, pedig gyári adware-et amúgy már eltávolítottam. Csak a Play áruházból telepítek, és semmi extra appom nincs fent, mégis néha felkerül ez a szemét, változatos neveken jelenik meg az appok között, volt már Google+, most éppen Shell néven volt, ha eltávolítom, akkor a Titanium backup áthúzva megjeleníti, com.google.ads néven. Eltávolítás után egy ideig nincs gond, aztán valahogy megint felkerül. Hogy lehetne kideríteni, hogy hogyan kerül fel a készülékre?
Ja, és legelőször általában a hivatalos Facebook app használata közben ugrik fel a fullscreenes reklám.

XperiMent képe

Gyári droid van fent, TWRP+root needromról, a gyári adware-t már az elején eltávolítottam, és nagyon sokáig nem is volt gond, most az utóbbi pár hétben észleltem ezt. Próbából kikapcsoltam a hibakeresést és az ismeretlen forrásokat, egyelőre most nincs semmi szemét rajta, persze ez nem jelenti azt, hogy nem fog visszakerülni, most várakozó állásponton vagyok.

admin képe

kíváncsi vagyok mi okozhatja a háttérből felugró reklámokat... az appzárolást te használod? HomTom HT17 Pro telefonnál a GO Keyboard alkalmazás dobált fel teljesképernyős hirdetéseket, de azt ki lehetett kapcsolni. volt rá a felugró hirdetésben egy beállítási lehetőség a jobb felső sarokban. azóta nem jött fel reklám. de mondjuk úgy nálam is tesztelés alatt, de ezen gyári droid van minden módosítás nélkül.

XperiMent képe

Nem használom.
GO keyboard nincs fent, szerintem már az elején töröltem. Már a Tesco Clubcard alkalmazásra és a Blue Light Filterre is gondoltam amúgy, de valszeg nem ők a ludasok. Általában első alkalommal mindig a hivatalos FB app használata közben jött elő, utána meg már véletlenszerűen. Jó a Titanium Backup, mert telepítés alapján tudom rendezni, és láttam is, hogy mikor települt, de nem tudtam semmihez kötni az adott időpontot. Persze csak a törlés után jutott eszembe, hogy a Titaniummal próbáljak valami infot kideríteni az appról.

A legdurvább az volt, amikor olyat írt ki, hogy zárolták a SIM kártyámat. Fura, hogy pont aznap egy ismerősöm egy Samsunggal járt ugyanígy, neki meg az akkuja került veszélybe, legalábbis a felugró szerint :)

Persze most nem akar semmi történni...

admin képe

Hi, mostanában keresgéltem a needromon és láttam az x szériánál Adblock patch kiegészítőt. Te próbáltál már hasonlót?

XperiMent képe

Megoldottam a problémát.

Már mindent eltávolítottam, ami gyanús lehet, ismeretlen források letiltva, tettem fel teljes verziós (CHIP Magazin kódos) Eset Mobile Security-t, legerősebb védelmi szintet állítottam, de valahogy mégis újra felkerült az adware, vagy Google appnak hazudta magát, vagy más, legitim programnak (legutóbb File manager), és Titanium Backuppal megnézve a telepítés dátumát akkor épp a zsebemben volt a telefon . Elkezdtem gondolkozni, hogy kerülhet még fel app, és egyben megpróbáltam egy OTA frissítést is futtatni. Na, ekkor ütött szöget a fejembe, hogy az OTA frissítés rendszeresen, automatikusan lefut, valamint hogy az az X5-ön a FOTA update appot nagyon régen még kártevőként ismerte fel valamelyik vírusirtó (és azzal a lendülettel töröltem is).

Most az X5 Pro-ról töröltem a Wireless update rendszerappot, és azóta megszűntek a hibák. Persze ez még csak 5 napja volt, szóval még várjunk vele :)