DOOGEE X5 - ROOT

Fórum: 

DOOGEE X5

DOOGEE X5 okostelefon


FONTOS!!!

Android verzió - Build-szám: DOOGEE-X5-Android5.1-V17-2015.12.25

A telefon legyen minden művelet során feltöltve!

CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLD!!!

A garanciát elveszted, ennek tudatában kezdj hozzá! Nem ismerem még a belső lelkivilágát ennek a telefonnak, ez a root még tesztelés alatt áll nálam!

Root csomag: update-ROOT-DOOGEE_X5.zip


A root nagyon egyszerű, csak letöltöd az update-ROOT-DOOGEE_X5.zip csomagot felmásolod a telefonra, majd elnavigálsz a Beállítások -> A telefonról -> Vezeték nélküli frissítés menüpontba. A jobb felső sarokban a pöttyökre nyomsz és kiválasztod a kézi frissítés funkciót. Betallózod az update-ROOT-DOOGEE_X5.zip állományt és rányomsz a "Frissítés már" gombra. Telefon újraindul és root-olt lesz.

DOOGEE X5 - ROOT    DOOGEE X5 - ROOT    DOOGEE X5 - ROOT


 


forrás: http://www.doogeemobile.com/blog/doogee-x5-phone-root-guide/

forrás: http://braineatingcom.blogspot.hu/2015/10/doogee-x5-easy-root-guide-for-newbies.html

ITFröccs.hu Szoftver | - Hardver újdonságok, tesztek, megoldások egy helyen!

DOOGEE X5 - KingRoot - MT6580

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó.


 


mocsi képe

Üdv, 
Segítséget szeretnék kérni, rootolni szeretném a Doogee x5 telefonomat de nemtudom mit tehetnék ha a BUILD számom nekem más: DOOGEE-X5-Android5.1-V15-2015.11.02.

admin képe

Szia! Sima X5? Csatlakozol Wifi hálózatra, majd Beállítások -> A telefonról -> Vezeték nélküli frissítés menüpontnál nyomj a Frissítések gombra először, az OTA update letöltéséhez. Majd a frissítéseket telepítsd, addig amíg nem V17 lesz a build-számod. Utána jöhet a root. Üdv, Tomi

Apollo képe

Üdv
Az lenne a kérdésem, hogy ha rootolom és unrootolom akkor a garncia az ugyan ugy nem marad meg?
A válaszodat elöre is köszönöm.

admin képe

Szia! Elméletileg nem, de gyakorlatban lehetséges. cool Azért mert, ha root jogot szerzel az OS felett, vagy a root során, vagy a root után tönkre tehetsz bármit, hiszen jogot szereztél hozzá. Persze feltételezzük, hogy minden oké és unroot, majd unroot után visszaállítod a telefont gyári alaphelyzetbe. Még az OTA update is menni fog mások tapasztalatai szerint. Szerintem itt a fő kérdés, hogy miért akarod root-olni a telót. Mert, ha valami nem jó a gyári rendszerben és root segítségével megoldható, akkor érdemes lehet. De ha fontos a garancia, akkor szerintem még várj vele amíg el nem jutsz arra a pontra, hogy nem fontos a garancia.

janika65 képe

Amikor belépek a frissitésbe,kiírja,hogy jelenleg a legújabb szoftver fut a telefonon. Ott a jobb felső sarokban a három pöttyre klikkelek,kihozza, hogy beállitások és a kézi frissités, de amikor ezek közül bármelyikre klikkelnék,kihoz egy tizedmásodpercre olyat mintha belépne de visszadobja az előzőt,tehát nem tudok belépni a menübe. Miképp lépjek be ha eleve nem enged?....igy betallózni sem tudok semmit.

ikszman képe

Sziasztok.
Talán ide jó lesz feltenni a kérdésem. :)
Közel másfél éve megvan már az ajándékba kapott X5-öm. Bevallom megszerettem. Ez a második okostelóm. A napokban sikerült frissítenem a V19 ROM-ra. Minden gond nélkül megtartotta a saját dolgaimat. Teszi a dolgát ahogy 1,5 éve eddig is. Ezen idő alatt csupán egyetlen egy dolgot nem tudtam még megoldani. Elég gyakran újra kell indítani a telót ha adatkapcsolaton keresztül akarok netezni. T-mobilos kártyám van. Már megnéztem a beállításokat is. Jól van megadva az APN is. Eleinte azt gondoltam, hogy WIFI használat után nem kapcsolódik hálózatra. előfordul, hogy töltés után sem tud azonnal kapcsolatot létesíteni. Vagy egyszerűen több órás "pihenés" után sem képes rá. Ilyenkor csak egy reboot segít rajta. Van valami ötlet, hogy lehetne ezt orvosolni?
Minden jót kívánok. Várom a válaszokat. Üdvözlettel X.

admin képe

Szia, nem találkoztam még adatkapcsolat hibával, amit írtál. Talán a V19 rom factory-reset megoldhatja. Mivel a 19-ben változik a partíció kiosztás, lehet nem ártana egy adatmentés, factory-reset és utána próba, hogy jelentkezik még a mobilnet hiba, vagy sem. Elsőkörben ez lenne az ötletem. Üdv, Tomi

Okvagyok képe

Szia, nekem V18 a verzióm, akkor milyen root-olást javasolsz?
Pár telót már rootoltam, de nem vagyok profi. Ha szájbarágósan Linkekkel a progikhoz lépésről lépésre kell úgy is megy.
Előre is köszi a választ.

admin képe

Hi, amire figyelned kell, hogy legyen mentésed és preloader, lk fájlokat soha nem pipáljuk ki Flash során! Amire figyelj, hogy mielőtt elkezded nézd meg, hogy b, vagy nem b verziós a telefonod. A nem b verzió oldboard, a b verzió, pedig newboard. De ez csak akkor fontos, ha romolgatni is akarod, mert téglát csinálhatsz a telefonból, ha véletlen még is preloader-t égetsz fel a telefonodra, ráadásul, ha nem is jó a verzió.

Driver telepítés, mentés

TWPR recovery + root - Ebben a fórumban a V17-es recovery-t telepítem, de neked a needrom.com oldalon meg kell keresned az android verziódnak megfelelő legfrissebb TWRP recovery-t. A telepítésének a menete ugyan így történik, mint a V17 esetében. Ne felejts el mentést csinálni TWRP recovery-vel, mert kihúzhat a bajból, ha szükséged lesz rá! Twrp telepítés után már recovery segítségével megtörténhet a root.

Okvagyok képe

KingRoot használatával robotoltam. A supersu-t nem tudom használni, de a lényeg megy Link2SD, az sd kártyára particionálás után hibát jelez. De jól megy a linkelés, viszont az sd-t nem csatolja. Ha a javításra -nyomon, akkor 1 partíciósra formázza.

admin képe

aaaa... célnak a Kingroot is jó, csak akkor kerülhet fel olyan dolog(alkalmazás) a telefonra, amit nem is akarunk használni. Pucolni kell utána, az is megoldás. Link2SD kérdésben nem vagyok jelenleg otthon, mert már van vagy 4 éve mikor utoljára használtam.

Rebjani képe

Üdv! Szintén root jogot szeretnék, viszont a felállás DOOGEE-X5-Android6.0-20161012, illetve a másik DOOGEE-X5-Android6.0-20170823 a Build.
A fent említett update-ROOT-DOOGEE_X5.zip ezekhez nemigen lessz jó, viszont felhasználóként nem kínál lehetőséget az automatikus frissítések kikapcsolására és már a háttértár felét telelomolta 2 hét alattangry. Nem főzött, ez a gyári RAM . 
A válaszodat elöre is köszönöm.