Microsoft Windows 10 update után nincs internet elérés (FLUSHDNS)


A Microsoft által kiadott újabb frissítésben előfordul elég gyakran, hogy nincs internet kapcsolat. A hálózat megy, de nem lehet betölteni semmilyen oldalt. Ezen tapasztalataim szerint sem a hálózati kártya letiltása és ismételt engedélyezése sem  segít, sőtt a gép újraindítása sem. Indítanunk kell egy parancssort (cmd), majd írjuk be az ipconfig /flushdns parancsot és ENTER. Majd ismételten böngészhetünk az internet csodálatos világában, a Microsoft meg tesztelhetné a frissítéseit, amiket dobálgat ki ész nélkül.

ipconfig /flushdns ipconfig /flushdns


 

Szerző

admin képe
admin

Varga Tamás (admin)

Informatikus, rendszergazda.
Gyermekkorától kezdve kapcsolatban áll a számítógépekkel. Érdeklődési köre az idők folyamán jelentősen kibővült.
Jelenleg leginkább a táblagépek és az okostelefonok társaságában érzi jól magát. Korábbi szervizes tapasztalatait kamatoztatja a PC-k és notebook-ok világában, emellett nagy Drupal, Open Source és Linux rajongó és nem mellesleg piacképes gyakorlati tudással rendelkező szakember.


 


admin képe

Szia, igen kaptak, csak a héten legalább 12 telefonom volt ilyen jellegű hibával. A többiről nem is beszélve... Most volt egy gép amin a login screen tűnt el és csak csökkentett módban jött elő, de persze adtam hozzá még egy rendszergazda fiókot, ott meg már a start menü meg a kereső sem akart menni. Ez is egy jellegzetes hiba, mármint  a login screen eltűnése. Ott sajnos re-install lett a vége. Meg eléggé gyakori a Windows intéző hálózati meghajtóra mappa létrehozás nagyon lassú jelenség, 1-2 perc mire létrehoz egy könyvtárat. Fájlkezelővel nem jelentkezik a probléma, például Total Commander. Mikor ki lett kapcsolva a tűzfal (Windows) a mappa létrehozás egyből normális idővel zajlott le, nem kellett 1-2 percet várni. Erre jelenleg ezt a megoldást használtuk: link

XperiMent képe

Akkor ez más jellegű hiba, mint nálam, ott IP-t sem kaptak, és csak a vírusirtók eltávolítása maradt.

Login screen eltűnést nekem is hoztak. Nem tudtam új fiókot sem létrehozni a hackelős módszerrel sem, mert hibaüzenetet adott, csak a reinstall maradt :(

admin képe

Jah, de ez a (flushdns) probléma régebben is volt, csak egy 1607-es frissítésben megint előjött. Mert az internetszolgáltatók már csak ennyit diktálnak azoknak akik közvetlen az általuk üzemeltetett modem/router eszközön lógnak. Egy újabb, kisebb update megszokta oldani, ha éppen talál a gép olyat.

  • ipconfig /release
  • ipconfig /renew
  • ipconfig /flushdns