A Nissan tovább fokozza az érdeklődést az elektromos autók iránt

Budapest, Magyaroszág, 2016. szeptember 22. -  A Magyar kormány bejelentését követően, miszerint a tisztán elektromos meghajtású gépjárművekre állami támogatást vezet be a Nissan magyarországi központja arra a döntésre jutott, hogy a bejelentett 1 500 000 forint támogatást megtoldja további 600 000 forinttal, így a Nissan LEAF 2 100 000 forint kedvezménnyel vásárolható meg. Mint a világ legeladottabb elektromos autójának gyártója, a Nissan fontosnak tartja, hogy élen járjon a levegő minőségének javításán és a zajszennyezettség csökkentésében Magyarországon, melyre a tisztán elektromos járművek bizonyítottan megoldást jelentenek. A Nissan tovább fokozza az érdeklődést az elektromos autók iránt

A Nissan LEAF legújabb változata akár 250 km-es (NEDC mérés alapján) hatótávot biztosít, mellyel a kedvezményre jogosult tisztán elektromos autók között az azonos méretű modellek mezőnyéből kimagaslik. A harmadik generációs akkumulátorra 8 év vagy 160 000 km kapacitásgaranciát vállal a Nissan.

Horváth Gergő, a Nissan magyarországi PR és Marketing Menedzsere mondta “A további kedvezmény mutatja az egyértelmű elkötelezettségünket a  mindenki által elérhető tisztán elektromos autók iránt. Nagy várakozással tekintünk a jövőbe és bízunk benne hogy az állami ösztönző az általunk kiegészített támogatással arra buzdítja majd az autóvásárlás előtt állókat, hogy váltsanak a tisztán elektromos meghajtásra. Mindezzel nemcsak a környezetért tehetnek, hanem átélhetik az elektromos autók adta vezetési élményt.”

“Elkötelezettségünknek itt nincs vége – töltöadományozási projektünkön keresztül 2010 óta segítjük a megbízható CHAdeMo töltők elterjedését. Ezen idő alatt több mint 3 100 töltő finanszírozásában vettünk részt Európában, csak Magyarországon belül pedig, több mint 20 villámtöltőt adományoztunk, melyek Nissan márkakereskedéseknél és forgalmas városközpontokban kínálnak ingyen töltési lehetőséget elektromos autóval közlekedőknek. Izgatottan várjuk az eredményét a kormányzati projektnek, melyben 1 milliárd 250 millió forintot különítettek el töltőtelepítési támogatásra, tovább fejlesztve az infrastruktúrát.”

A 2016-os naptári év tekintetében augusztusig a Nissan Magyarországon 87 darab tisztán elektromos járművet értékesített, mely a LEAF töretlen és az e-NV200 növekvő népszerűségének köszönhető. Az eredménynek köszönhetően már két darab autóval túlteljesítették a teljes 2015-ös naptári évet és további növekedést várnak a hátralévő 4 hónapban. A Nissan törekvéseit tovább segíti, hogy 2016 áprilisától országos lefedettség várja a Nissan elektromos autói iránt érdeklődőket, így nem csak Budapesten, hanem már Győrben, Tatabányán, Pécsen, Baján, Kecskeméten, Miskolcon és Debrecenben is lehetőségük van megvásárolni tisztán elektromos járművüket. A Nissan tovább fokozza az érdeklődést az elektromos autók iránt

A világ piacvezető elektromos autójának, a Nissan LEAF-nek és a világon első elektromos kihaszongépjárművének, az e-NV200-nak a gyártójaként a Nissan 2010 óta elkötelezett híve a 100%-ban elektromos járműveknek, régebb óta, mint más gyártók piacra léptek volna. Ezen törekvéseik alatt, több mint, 250 000 darab tisztán elektromos gépjárművet értékesítettek és nagyságrendileg 5 milliárd eurót fektettek be az elektromos mobilitás projektbe. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Nissan egyedülállóan, saját akkumulátorgyárakkal rendelkezik, kontrollálva ezáltal a teljes gyártási folyamatot, biztosítva a magas minőséget. Ezen felül a Nissan további eMobilitás projektekben is vezető szerepet tölt be, úgy mint a Vehicle to Grid – járműből a hálózatba – és az xStorage innovatív technológiák.
 

Szerző

admin3 képe
admin3

Jancsek Árpád (admin3)

Informatikus, rendszergazda.
Életében a családja az első. Érdeklődési körébe a hardverek és a hálózati megoldások tartoznak, de a mobil világ is egyre inkább magával rántja.
Saját informatikai vállalkozásban jelenleg főként orvosi informatikai területen mikro-, kis-, és középvállalatokkal áll kapcsolatban.
Emellett szakmai cikkeket is fordít (pl. FCM) és a haziorvosinfo.hu adminja is.